ODDZIAŁ "0"

 

 

Poniedziałek 16.04

Śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem 1), 7), bułka graham, masło, szynka wieprzowa, ogórek zielony 1), 7), herbata owocowa

Podwieczorek: jogurt waniliowy 7)

 

Wtorek 17.04

Śniadanie: kakao z mlekiem 1), 7), bułka wrocławska, masło, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Podwieczorek: drożdżówka z serem 1), 7)

 

Środa 18.04

Śniadanie: płatki ryżowe z mlekiem 1), 7), bułka graham, masło, filet z indyka, papryka 1), 7), herbata z cytryną

Podwieczorek: kefir luksusowy 7), bułka maślana 1), 3), 7)

 

Czwartek 19.04

Śniadanie: kulki czekoladowe z mlekiem 1), 7), bułka wrocławska, masło, pasta serowo-rybna, rzodkiewka, herbata z cytryną

Podwieczorek: serek danio 7)

 

Piątek 20.04

Śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem 1), 7), bułka mini, masło, ser żółty, pomidor, sałata, herbata owocowa

Podwieczorek: jogurt Polski 7)

 

 

 

 

OBIADY

 

 

Poniedziałek 16.04

zupa grochowa 1), 9)

makaron z truskawkami 1), 3), 7)

kompot owocowy

 

Wtorek 17.04

koperkowa z ziemniakami 1), 7), 9)

ratatouille z filetem kurczaka

ryż

jabłko

kompot z malin

 

Środa 18.04

rosół z makaronem 1), 3), 9)

udziec gotowany z kurczaka

ziemniaki

surówka z pekińskiej i jabłek z majonezem

kompot owocowy

 

Czwartek 19.04

żurek z kiełbasą i jajkiem 1), 3), 7), 9)

klopsik z indyka w sosie pieczarkowym 1), 3)

kopytka

kompot z truskawek

 

Piątek 20.04

zupa zacierkowa 1), 3), 9)

filet z ryby po grecku

ziemniaki

mandarynka

kompot ze śliwek

 

 

 

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

 

Dopuszcza się zmian w jadłospisie ze względów organizacyjnych